Lente-aanbieding: Afrika, verhalen van een tropenarts

Naast B&B-eigenaar is Jos ook schrijver. Zijn tweede boek over Afrika is een feit. Afrika, verhalen van een tropenarts.  

 

In 30 kleurrijke verhalen Jos vertelt over zijn tijd dat hij als tropenarts in Kenia in een bush-ziekenhuis werkzaam was. Zijn relatie met de bevolking van de stam der Baboekoesoe ,de relatie met de natuur, alsmede de relatie tot het bovennatuurlijke worden uitgebreid belicht. De opvatting van de Afrikaan is dat belangrijke mijlpalen in het leven zoals geboorte, ziekte en dood worden bepaald door spirituele invloeden. Hierdoor speelt religie een onontkoombare rol in hun bestaan en dus in dit boek. Het mysterie van leven en dood vormt het grondthema, dat als het ritme van de hartslag in de verhalen pulseert en deze met elkaar verbindt. De arts is voor de Baboekoesoe een vreemde, blanke eend in de bijt. De bereidheid nieuwe methodes te accepteren toont de flexibiliteit in hun denken aan.

 

Het boek is gebaseerd op zijn eerste boek, Bushdokter in Kenya. Hierin beschijft hij voornamelijk zijn medische ervaringen die hij daar opdeed. Het is destijds uitgegeven in samenwerking met oud-minister Pronk van Ontwikkelingsamenwerking. Een groot gedeelte is in dagboekvorm geschreven.

 

Zoekt u een leuk cadeau voor uzelf of uw vrienden of kennissen? Wij vinden het leuk om het boek aan onze gasten aan te bieden voor de speciale prijs van 5 Euro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2015 bb-dehoutwal.nl